پولیش چیست؟
کابینت پولیشی، پولیش به صورت مایع خمیری یا اسپری استفاده می شود و بر روی انواع سطوح مانند پلاستیک، شیشه، چوب و فلز به کار می رود. این محصولات باعث از بین رفتن خط و خش و آلودگی ها می شوند و سطوح را شفاف و درخشان می کنند. همچنین، استفاده از پولیش می تواند از اکسید شدن سطوح جلوگیری کند. عملکرد پولیش ها بر این اساس است که با برداشتن یک لایه نازک از رنگ، خط و خش ها را پر کرده و آنها را از بین می برند.
و این موضوع باعث افزایش درخشندگی سطح مورد نظر می شود. پولیش به دلیل داشتن مواد ساینده (نرم یا زبر) مانند سنباده عمل می کند. بیشتر پولیش ها همچنین حاوی واکس هستند که برای جلا و درخشندگی بیشتر استفاده می شوند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده بیش از حد از پولیش ممکن است مضر باشد. زیرا ضخامت لایه بیرونی را کاهش می دهد و سطح را نسبت به عوامل محیطی آسیب پذیرتر می کند.
ساخت کابینت پولیشی
باید توجه کنید که کابینت های پولیشی جز خاص ترین نوع اجرا در کابینت های ام دی اف و چوب محسوب می شوند. به دلیل نیاز به محیط ایزوله و حساسیت بالا، تولید آنها بسیار کم و قیمت آنها بسیار بالا است. با این حال، علاقه مندان زیادی به آنها دارند. شرکت نوین کابینت به عنوان نمایندگی کابینت انزو در تهران، با استفاده از دستگاه های برش حرفه ای طبق طراحی انتخاب شده، ام دی اف ها را در سایزهای مورد نظر برش می دهد و با استفاده از دستگاه های سی ان سی تمام اتوماتیک، ابزار خورده و حکاکی می کند.
پیشنهاد میشود مقاله تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان مطالعه شود.
در نهایت وارد مرحله ی بعدی، که مربوط به رنگ پولیشی آن می باشد، می شویم که با توجه به حساسیت این مرحله در ادامه بیشتر درباره ی موضوع کابینت پولیشی چیست در دسته کابینت نئوکلاسیک صحبت می کنیم.
کابینت پولیشی رنگی
باید به یاد داشته باشید که کابینتهای پولیشی رنگی، نوعی بسیار ویژه از کابینتها هستند. به دلیل نیاز به محیط ایزوله و حساسیت بالا، تولید آنها بسیار کم است و قیمت آنها نیز بسیار بالاست. با این حال، به هر حال، علاقهمندان زیادی به این نوع کابینتها دارند. در نهایت، به مرحله بعدی که مربوط به رنگ جلا داده شده است میرویم و با توجه به حساسیت این مرحله، بیشتر در مورد آن صحبت میکنیم که کابینتهای پولیش در رده کابینتهای نئوکلاسیک چه ویژگیهایی دارند.
به همین دلیل، برای انجام عملیات پاشیدن رنگ، باید در یک محیط کاملاً تراز قرار بگیریم. در مرحله اول، پس از خشک شدن رنگ، با استفاده از یک سنباده نرم، سطح را صیقل میدهیم. سپس، عملیات پاشیدن رنگ را برای دومین بار تکرار میکنیم. این فرآیند تا چهار بار تکرار میشود و هدف آن افزودن تقریباً سه میلیمتر ضخامت به قطر سطح مورد نظر است.
کابینت پولیشی براق
پولیش یک مایع است که دارای غلیظی و قوامی مانند خمیر است و بر روی انواع سطوح از جمله فلز، چوب، پلاستیک و غیره استفاده میشود. با استفاده از پولیش رنگی، میتوانید به راحتی عیوب هر سطحی را برطرف کنید و در عین حال به آن ظاهری شفاف و زیبا ببخشید. البته، کاربرد پولیش تنها برای ایجاد شفافیت و زیبایی ظاهری نیست، بلکه میتوان از رنگ پولیش به عنوان یک لایه محافظ در برابر عوامل مضر مختلف مانند رطوبت نیز استفاده کرد.
پولیش، به عنوان یکی از بهترین مواد برای بازگرداندن بافت آسیب دیده سطوح چوب، علاوه بر این، عملکردی شبیه به کاغذ سنباده دارد و به اصطلاح برای ایجاد سطوح صاف و صیقلی استفاده میشود. رنگ لهستانی نیز در تولید کابینتهای آشپزخانه با سبکهای مختلف کاربرد وسیعی دارد. در طراحی و تولید کابینتهای پولیشی براق، علاوه بر استفاده از کابینت، از پولیش نیز استفاده میشود. در قبل، درباره تعریف کابینت پولیش صحبت کردهایم، اما موضوعی که شما را به دانستن بیشتر درباره کابینت پولیش ترغیب میکند، نحوه ساخت آن است.
نحوه ی اجرای رنگ پولیشی
رنگ پولیشی، یکی از فنون اصلی در رشته نقاشی است که استفاده و اجرای آن به دلیل مراحل اجرایی پیچیده ای که دارد، از سایر فنون متمایز میشود. در ابتدا، برای تبدیل ماده خمیری پولیش به یک مایع، از تینر روغنی استفاده میشود. سپس با استفاده از یک دستگاه خاص، رنگ به سطح کار پاشیده میشود. در این مرحله، پاشیدن رنگ به سطح مورد نظر چندین بار تکرار میشود.
به همین دلیل، عملیات پاشیدن رنگ باید در یک محیط کاملاً تراز انجام شود. در مرحله اول، پس از خشک شدن رنگ، با استفاده از یک سنباده نرم، سطح را صیقل میدهند. سپس، عملیات پاشیدن رنگ را برای دومین بار تکرار میکنند. این فرآیند تا چهار بار تکرار میشود و هدف آن افزودن تقریباً سه میلیمتر ضخامت به قطر سطح مورد نظر است.
پس اگر از ابتدا به تراز بودن سطح توجه نداشته باشید، مثلاً بعد از نصب درب یک کابینت پولیشی، رنگ پولیشی دربها به اندازه دو تا سه میلیمتر به صورت پلهای میشود. این موضوع بدان معناست که سبک زیبای کابینت به شدت تخریب میشود. امیدوارم تا این قسمت از مطلب، متوجه موضوع کابینت پولیشی چیست شده باشید.
ویژگی های کابینت پولیشی
- استفاده از خمیر پولیش در ساخت این کابینتها باعث افزایش ضخامت آنها به میزان 2 تا 3 میلیمتر میشود و در صورت برخورد با ضربه، از فرو رفتن جلوگیری میکند.
- علاوه بر این، رنگ پولیش آبگیر بوده و استفاده از این نوع کابینت در مناطق با رطوبت بالا، یک مزیت به حساب میآید.
- مقاومت در برابر نور، حرارت و خش و همچنین قابلیت تعمیر و رفع خط و خش، از ویژگیهای دیگر این کابینتها است.
- این کابینتها تنها در رنگ سفید موجود هستند و این موضوع باعث تمایز آنها با سایر کابینتها میشود. رنگ سفید و براق آنها باعث بازتاب نور و
- افزایش اندازه آشپزخانه میشود، بنابراین برای خانههای کوچک، یک گزینه ایدهآل محسوب میشود.
- این کابینتها ضد خط و خش بوده و در صورت بروز این مشکل، به راحتی قابل تعمیر و رفع میشوند.
معایب کابینت پلیشی براق
حساسیت بالا در هنگام اجرا و قیمت بالای این کابینتها به دلیل نیاز به محیطی ایزوله برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی آنها در هنگام رنگآمیزی با اسپری پولیش است. ایجاد چنین بستری کمی مشکل است و برای ساخت این کابینتها از دستگاههای پیشرفته و گرانقیمت استفاده میشود.